2017-09-22 445 浏览
日本放题林立~不过成日都爆场要Book定枱是常识吧! 星期五准时放工后一于去食餐好既!最近去左大喜屋和殿•大喜屋, 2间都系大喜屋既豪华版, upgrade左唔少食物, 比一般大喜屋多左好多选择! 殿•大喜屋原来更系加强豪华版, 冻热清酒, 梅酒任饮之余, 出面似半自助餐咁任拎前菜小食, 甜品, 雪糕! 而极尚大喜屋既全部饮品食品都系落order纸~最重要系殿•大喜屋多左海胆手卷! 海胆仲要唔系求其比少少你架! 都有好多味道又鲜甜👍🏻不过我想赞既系普通大喜屋其实性价比好高架! 比殿•大喜屋平左至少$100, 但好多野都系大喜屋食到~当然海胆手卷除外啦~印象中2间刺身既选择都差唔多, 连好似系其他放题见唔到既池鱼刺身都有, 一试之下又几好味! 唔腥! 最紧要所有刺身都食得出够冻~处理都唔错~刺身沙律试2款都钟意食~黑松露带子沙律有黑松露带起味道! 发现order纸有烧羊鞍! 一上枱见到热辣辣即食!超好食!又多肉好嫩滑呀!自己整都未必控制到咁靓既火喉呀!焗到肉都啱啱熟咋~厨师好野👍🏻跟住试蟹粥和人参鸡汤, 粥够绵但系蟹味唔够出, 即使有一旧蟹🤷🏻‍♀人参鸡汤都ok~人参味清清地唔浓, 又多

跟住试蟹粥和人参鸡汤, 粥够绵但系蟹味唔够出, 即使有一旧蟹🤷🏻‍♀人参鸡汤都ok~人参味清清地唔浓, 又多菜系入面~当食埋菜~

以前食过西京烧鳕鱼觉得惊为天人! 因为呢道菜去日本料理都好贵先得1件, 而放题居然有! 而家当然唔再系鳕鱼, 变左西京烧黄花鱼~依然咁好味! 黄花鱼油香十足! 食果时要小心因为系成条细鱼上, 唔大条好快食完lu! 炒牛柳粒都香喷喷配上蒜片好好味! 一碟都几好架!
同殿•大喜屋相比, 大喜屋当然低半级, 但价钱上普通大喜屋的确系亲民D呀! 除非你无限饮清酒同埋丧食海胆手卷, 我觉我极尚已经大大满足到我lu!