2022-12-21
餐厅:圆铁板烧 (旺角)地址:旺角太子道西193号MOKO新世纪广场3楼食代馆香港其实有唔少铁板烧专门店♨️,而三间分店都开晒喺Food Court嘅圆铁板烧就真喺绝无仅有,成为咗佢哋嘅Signature之一。除咗尖沙咀同大角咀嘅Food Court,今次我就去咗之前经过几次、每次都坐满晒人,而我一直都好想试嘅旺角新世纪广场3楼食代馆分店,原来唔经唔觉都喺到屹立咗7年👍店名写住台式铁板烧,不过感觉就同我平时食嘅日式铁板烧差唔多🤣,唯一嘅喺有台式珍珠奶茶可以饮🧋。佢哋午市铁板烧套餐最平$72就有,讲真呢个咁平嘅价钱难怪吸引咗咁多人去帮衬🤓,而我今次就试咗佢哋新推出嘅全日「牛馔」套餐($738/2位)呢个「牛馔」套餐包括:✝️A5宫崎和牛(120g)✝️澳洲和牛(120g)✝️美国安格斯(120g)✝️西京烧比目鱼扒✝️牛油烧汁阿根廷红虾配杂菜✝️牛油香煎黑椒鲍鱼✝️和牛炒饭/海鲜炒饭✝️铁板炒时菜(油麦菜)✝️餐汤(面豉汤)✝️伯爵茶/焦糖咖啡蛋糕✝️2杯特饮 /汽水一个套餐可以试匀三个唔同国家、唔同质感嘅牛肉都几正😍,新鲜嘅牛扒为呢一餐缔造咗一个好开始:美国安格斯嘅爽嫩咬口,澳洲和牛嘅软腍同浓郁肉香,A5宫崎
地址:旺角太子道西193号MOKO新世纪广场3楼食代馆
呢个「牛馔」套餐包括:
✝️A5宫崎和牛(120g)
✝️澳洲和牛(120g)
✝️美国安格斯(120g)
✝️西京烧比目鱼扒
✝️牛油烧汁阿根廷红虾配杂菜
✝️牛油香煎黑椒鲍鱼
✝️和牛炒饭/海鲜炒饭
✝️铁板炒时菜(油麦菜)
✝️餐汤(面豉汤)
✝️伯爵茶/焦糖咖啡蛋糕
✝️2杯特饮 /汽水
食完牛就到三款海鲜,劲大块嘅西京烧比目鱼扒加咗面豉酱去烧,外焦脆内鲜嫩确实几好食,不过个人嫌面豉酱太多,有少少太咸同埋盖过原本比目鱼已经有嘅鲜香🤏;
其实去到食炒饭𠮶阵已经有少少饱嘅感觉,用咗鱿鱼🦑、虾🦐、带子,加埋香葱、酱油同鸡蛋去炒香🥚,海鲜都真喺几足料,一啲都唔马虎求其👏。
走𠮶阵先知原来食代馆做紧promotion,全场任何一间食满$60就可以减$6,嚟紧17/12-27/12凡惠顾呢个「牛馔」套餐。餐厅仲送圣诞节礼物一份🎁:甜蜜回忆合照、圣诞曲奇🍪、独家赏食券,记得趁早Book位过嚟试吓咁抵食有牛又有海鲜嘅铁板烧喇😎