2022-12-31
▫️每次行过Fashion Walk既食街都觉得宁舍有气氛🎄 发现其中一间餐厅系Mr. Steak旗下🥩 以前试过Mr. Steak既buffet觉得好正🤩 今次就黎试下呢间半自助餐厅先🍽🥗 每份Set Dinner都包自助沙律同甜品bar🍽 估唔到净系前菜都已经花多眼乱👀 而且食物质素一啲都唔hea,例如encore左几次既羽衣甘蓝吞拿鱼沙律🥬、爽口弹牙既冻虾🦐、蚬同青口、仲有芝士盘🧀等,而且见店员都keep住refill,净系食前菜都饱左一半😆🥣 是日精选汤▫️每份set都会包一个餐汤,是日餐汤系蕃茄汤,茄味酸酸甜甜够浓郁🍅🥩 澳洲JD金装谷饲肉眼扒 $398▫️黎到主菜出场👏🏻 肉眼扒份量十足😍 要左5成熟,切开肉质粉嫰💓 食落几juicy💦 碟边仲有非常creamy既薯蓉🥔🐖 蜜糖香蒜英国猪柳扒 $288▫️超厚身既猪柳扒😳 但肉质一啲都唔韧,配上蜜糖香蒜汁甜甜地几夹,直头觉得啲汁唔够点😆☕️ 配一杯咖啡或茶,食咁多肉要饮返杯热柠茶消消滞先得🍋😌▫️就算几饱都好,都系有第二个胃装甜品🧁🤣 蛋糕好多款式,仲有牛奶布甸🍼 同水果🍉 食完真系要捧住个肚走🤰🏻
🥣 是日精选汤
🥩 澳洲JD金装谷饲肉眼扒 $398
🐖 蜜糖香蒜英国猪柳扒 $288
☕️ 配一杯咖啡或茶,食咁多肉要饮返杯热柠茶消消滞先得🍋😌