2022-02-05
🇮🇳Three Idiots Restaurant🇮🇳📍:土瓜湾长宁街35号康宁花园地下A号舖⏰:11:30am-10:00pm⭕️:现金、Alipay对于印度薄饼 我真系有一种好挂住嘅感觉😋所以今次嚟到土瓜湾呢一间餐厅食印度菜 再加上而家屯马线开通左 过嚟土瓜湾十级方便🥰呢间餐厅嘅老板识讲广东话🤣落单完全唔成问题!装修格局好印度风 舖头里面都播住印度音乐 整体来讲都算干净 唔错👍🏻一坐低就会放低两碗小扁豆汤🥣 味道好重香料味 将豆磨成茸 出奇地好饮🤣🐏烧烤免治羊肉串 💰88有惊喜!羊肉系用铁板上 热辣辣食好惹味 同我想像中有啲唔同😂我以为系一串串串烧咁样 但系出到嚟系羊肉卷😂 颜色好鲜艳 羊肉味好出 唔算太膻 味道有少少辣🌶配埋柠檬汁食好夹 呢个唔错!🦐蒜蓉大虾 💰128咖喱汁好浓郁 香料味好重 里面有洋葱、葱花、芫荽、印度香料等 微微地辣🌶 呢个加埋洋葱薄饼食就一流🙈 大虾好新鲜 肉质弹牙 略嫌比较细只 不过虾嘅份量都几多 眼见都有六至七只👍🏻性价比好高!🫓洋葱烤饼 💰28呢个系我食过咁多间印度餐厅来讲 算系比较出色嘅一个🙈我本身就好钟意食洋葱烤饼 佢味道好浓郁 洋葱味好突出 仲有小
📍:土瓜湾长宁街35号康宁花园地下A号舖
⏰:11:30am-10:00pm
⭕️:现金、Alipay
🐏烧烤免治羊肉串 💰88
🦐蒜蓉大虾 💰128
🫓洋葱烤饼 💰28
呢个系我食过咁多间印度餐厅来讲 算系比较出色嘅一个🙈我本身就好钟意食洋葱烤饼 佢味道好浓郁 洋葱味好突出 仲有小心思🙈会有啲洋葱同蒜蓉塞咗起薄饼入边 除咗外边有洋葱味之外 里面亦都有蒜蓉味👍🏻烤得好酥脆 外脆内软 1份仲有四块 好抵食 配埋咖喱食简直一流!
🔸小食、饮品方面🔸
🥠咖喱角 💰12
热辣辣好够脆口 里面有小扁豆、薯仔等配料👍🏻
🐣香炸鸡粒 💰68
炸鸡即叫即炸 热辣辣 外层炸粉比较厚 鸡肉好嫩滑 配左青柠酱 不过我觉得就咁食好食啲🤣
🍹香料奶茶
香料味重 奶茶唔会好甜 我谂香港人应该唔啱饮😂
🍹香蕉奶昔
呢个唔错 香蕉味好重 大大杯 奶昔味道唔错 饮唔惯香料奶茶嘅可以叫呢一个🤣