2022-04-12
今次真系超想食一人一锅,所以嚟咗呢间餐厅食台式一人一锅😋呢度环境装修得几靓,我哋嘅卡位都坐得几舒服,好够阔☺️我钟意呢度星期六日都有lunch set,好抵食!$100内就有一个锅、一个主食同埋嘢饮~我就最钟意食辣,所以谂都唔谂就叫咗麻辣什锦牛肉锅 ($88)🌶中辣嚟讲,本身我觉得唔算好辣,但愈煮愈辣,去到最后我食薯粉仲要索哂啲汤,劲过瘾🤣配料方面,讲真我觉得唔算好特别,但胜在好丰富,样样都有啲,仲好有台式风味,有鸭血、米血糕呢啲食材🤤样样都几啱我食~除咗另外上嘅薯粉,佢入面都仲有粉丝,细食嘅女仔应该食哂个锅都饱了🤣男朋友叫咗个特浓三重芝士锅 ($96)🧀我觉得呢个芝士味都算几浓,衬返佢啲配料都好match~最特别系有鹌鹑蛋同响铃😂不过我觉得配公仔面就略咸咗少少~佢嘅饮品除咗汽水之外,仲有啲自家制饮品,我哋就叫咗冰糖红枣炖雪耳~呢个真系好足料,我劲钟意饮,仲食埋入面啲雪耳同红枣添🤣第一次嚟讲印象真系唔错,食物唔错,好卫生,性价比都好高👍🏻
第一次嚟讲印象真系唔错,食物唔错,好卫生,性价比都好高👍🏻