2021-06-22
将军澳新都城中心地下有一间食寿司同埋日本定食嘅德美寿司餐厅。今日系星期一,去到都坐满晒客人,全因为好食同抵食啰。今晚想食寿司又想食乌冬,所以就叫左个价值171元的寿司乌冬定食。套餐的寿司有三文鱼寿司,吞拿鱼寿司,油甘鱼寿司,都是大大件,又新鲜,一D都无腥味,仲有一件大大粒嘅带子寿司,同埋一件大大粒嘅鱼子寿司,唔大食嘅人食晒啲寿司都饱喇,套餐仲有一碗嫩牛肉滑乌冬,分量不太多,味道好,对我嚟讲就非常之合适。套餐仲配有素沙律,味噌汤同埋烟烟韧韧嘅绿茶蕨饼,好有日本风味,赞!再叫咗个88元的天妇罗乌冬定食,天妇罗炸得几脆,有只大大的虾和茄子🍆冬菇,番薯🍠,定食有一碗好大嘅拉面,里面有只温泉蛋,味道清清淡淡,适合爱清淡食物的我。德美寿司是一家性价比颇高的餐厅,餐厅环境舒适,有机会再来试试。