2022-08-29
今日同同事去食升职饭!当然要拣一间价钱唔贵,嘢食好味,仲要坐得舒服嘅餐厅!所以我哋最后拣咗系尖沙咀嘅熺会馆。一坐低我哋就即刻叫个鸳鸯汤底先,呢个分别系川式麻辣锅同蕃茄薯仔牛腩锅。🌶🌶两个汤底各有特色,川式麻辣比较惹味,用嘅香料比较多,仲见到一条条嘅辣椒浮左留喺个汤面。正!蕃茄薯仔牛腩锅就有浓郁嘅蕃茄味,味道酸酸甜甜,比较开胃。极肥脆肉鲩鱼腩 $98鲩鱼腩劲新鲜。口感非常爽脆。味道鲜甜。好好食!黑白栢叶双拼 $118黑白两只都各有特色。我就钟意黑牛柏叶多啲,牛嘅味道比较浓郁。白牛柏叶口感比较爽口。两只都好食😋除咗个火锅配料,我地仲熺会凤尾虾多士 $138,虾多士非常大件。炸到脆卜卜,连埋鲜甜弹牙嘅凤尾虾一齐食。口感丰富,味道鲜美。好快就俾我哋食晒!除咗以上食物之外,我觉得仲有熺会手打四宝丸 $128,潮汕牛丸 $108,鲜鸡子 $138,同鹿儿岛日本黑豚肉 $138 都好值得推介👍🏻👍🏻
极肥脆肉鲩鱼腩 $98
鲩鱼腩劲新鲜。口感非常爽脆。味道鲜甜。好好食!
黑白栢叶双拼 $118