2023-02-24
啱啱去咗安兴街个球场睇人踢波,睇完之后发现隔离有间刚刚新开嘅串烧店,喺出边望入去环境非常宽敞,而且仲有充足嘅光线,餐厅嘅面积唔算细枱同枱之间都非常阔落坐得好舒服呢间烧烤店最特别嘅就系无论咸味同辣味都可以自己控制唔同出边嘅串烧店,一早已经调好咗味道,烧好咗嘅食物仲可以放上枱上面嘅一个火炉,能够一直保持到食物嘅温度,真系非常细心店主非常推介鸡蛋花刮刮肠粉,比起出边嘅肠粉真系有啲唔同,肠粉嘅味道好特别,仲配合埋香葱碎加甜豉油,仲有少少弹花咸香味,十足份量,仲非常多口感够晒滑,食落仲好饱肚😋食咗咁多串烧觉得有啲热气食返个肠粉中和一下就最好不过这个清酒焗花甲,$88满满的花甲,还加了粉丝,入口花甲鲜甜,粉丝吸了花甲的鲜甜味,非常好味,花甲也很新鲜。这个炸饺子,$48表面炸到金黄色,外皮卜卜脆,中间软林林还有肉汁,猪肉馅料,我很喜欢吃。这个烧年糕,$24外面涂上烧汁慢慢烧烤,烧到表面金黄色,卜卜脆,吃一口外脆,内里软糯,口感非常。这个烤黄立䲝,$88表面烤得非常干身,金黄色的,连烤到黄立䲝的鱼旗也卜卜脆,好像食薯片一样,鱼肉经过烧烤食落口,也特别香口,十分惹味。食串烧当然唔少得要叫支大蓝妹$40,
食串烧当然唔少得要叫支大蓝妹$40,啤酒是不能缺少的