2020-06-23
寿司郎呢间日本连锁平价回转寿司店开业至今 每日都劲多人排队 甚至连手机app都要轮候多于一个月 一直都冇特登为食寿司而排队 今次就约咗咗朋友去试下 当日排队唔算耐 12点左右排 二十分钟内就入座 今次就试咗几款寿司 以下就会慢慢介绍炙烧芝士三文鱼 $12红色碟嘅寿司全部都系12蚊 好抵食 而呢款就系炙烧过嘅三文鱼 上面加上芝士 对比香港另一间连锁寿司店嘅同款寿司 寿司郎用嘅芝士稍为比较甜 而酱都足够 好足料 价钱亦较平 抵食之选😍 推荐大家一定随便试一款三文鱼寿司 寿司郎嘅三文鱼寿司款式几多 有唔同配料 炙烧三文鱼呢款我几满意 特选大吞拿鱼腩 $27黑碟寿司全部都系27蚊 有好几款吞拿鱼腩唔同价位 呢款我如果冇记错就系最贵𠮶一款 当然 呢款都系最新鲜啦 油花分布几靓 以平价回转寿司嘅质素 当然算几好啦 比其他连锁寿司店做得更好 起码真系入口即化 真系feel到自己食紧吞拿鱼腩 肥美亦够新鲜 推荐!酱烤特选中吞拿鱼腩 $17同样亦叫咗另一款吞拿鱼腩 呢件我反而觉得好食过上面𠮶款 因为佢更加入口即溶 更加有油花嘅感觉 唔钟意食太生嘅朋友一定要试下 朋友唔太钟意吞拿鱼腩 都觉得可以接受 而且
炙烧芝士三文鱼 $12
酱烤特选中吞拿鱼腩 $17
同样亦叫咗另一款吞拿鱼腩 呢件我反而觉得好食过上面𠮶款 因为佢更加入口即溶 更加有油花嘅感觉 唔钟意食太生嘅朋友一定要试下 朋友唔太钟意吞拿鱼腩 都觉得可以接受 而且唔会太腥 我自己就觉得系全部寿司里面最好食嘅一件
呢款我冇记错嘅话 系期间限定嘅款式 好好食 因为三文鱼同三文鱼子嘅配搭本身就冇可能会难食 而且实物真系同宣传poster嘅样冇乜分别 份量比得好大方 但呢款食得几麻烦 好难一口食晒三文鱼同三文鱼子 三文鱼子不停跌 而三文鱼好大件 好厚身 比起其他连锁寿司店更肥美 好抵食🤩
白色碟系17蚊 我觉得白色碟嘅寿司款式唔算太吸引 呢款都唔错 但比起12蚊嘅三文鱼 27蚊嘅吞拿鱼 就可能有啲唔太抵食 不过其实质素唔错 性价比比起其他寿司店算高 只系同寿司郎其他寿司比较下 稍感逊色 其实呢款入口有少少太油腻 一入口少少惊讶
炸鸡软骨 $27
呢款又几好食 够脆 鸡肉都有味 唔会食完唔知自己食紧咩肉 加上柠檬汁 几清新 都推荐嘅
呢款都系期间限定款 好食 惊喜之选 好甜好好味😋
卡达拉娜 $22
呢个甜品听讲系喺寿司郎一定要试嘅 佢有另一款系期间限定嘅士多啤梨味 而原味就系焦糖 牛奶 同咖啡嘅味道 实际上我就食唔出佢到底系用咩材料整嘅 但𠮶质感就好似硬嘅奶冻加上一层脆嘅焦糖 𠮶配搭都几特别 好食 好推荐🥺
心太软 $22
心太软就普普通通 出面其实都几难揾到平价餐厅有卖心太软 而如果真系好想食心太软嘅 不妨可以叫下 唔算贵 但都几好食嘅 里面真系热同流质 但朱古力嘅纯度唔太高 钟意食比较苦 浓度高嘅朱古力 可能会有少少失望 但我觉得几好食 ok嘅😗