2022-01-29 120 浏览
荃湾站📍澳门街鸡煲火锅-去杨屋道街市附近办完年货身水身汗,多人到爆,见到咁多麻甩佬都食呢间铺头,又试下麻甩佬们嘅口味🍺孖宝套餐($90+$45)今次试咗煲仔鸡粥同埋药膳鱼头汤,另外再加$45有只中鸽🔥鸡粥好多鸡件(都有7-9件),阵阵鸡油香,粥够绵滑,鸡件好够味,鸡皮都好爽😋药膳鱼头汤好有惊喜,药材味浓就不在话下,仲有阵阵嘅甘甜味。见到个鱼头汤都几足料,由白芷、川芎、党参、当归、红枣、杞子熬制而成,饮完都暖笠笠🔥重点系好鬼大碗,两个人根本饮唔晒😹另外加左$45要埋烧中鸽,比乳鸽更加多肉,一上枱已经闻到阵阵嘅鸽香,皮脆肉嫩🦆旁边仲附送左香辣菜脯,惹味!(系女朋友食鱼头个阵我食左三件中鸽🤣正!)食呢一啲风味小吃就梗系啤一啤,食住中鸽,叹住蓝妹都不知几爽🍻环境黎讲,呢一间小店比我想像中干净,餐具唔使洗都放心食用,仲以为好多麻甩佬去嘅舖头都有返咁上下麻甩程度😹两个人食先百零蚊埋单,性价比高,份量够多,其貌不扬👍🏻
荃湾站📍澳门街鸡煲火锅

孖宝套餐($90+$45)
今次试咗煲仔鸡粥同埋药膳鱼头汤,另外再加$45有只中鸽🔥

两个人食先百零蚊埋单,性价比高,份量够多,其貌不扬👍🏻
煲仔鸡粥
药膳鱼头汤