2021-11-09
📍Mong Kok 旺角虽然叫平民扒房, 但系食物一啲都唔平凡😍 主打生蚝!!🦪 佢地嘅意粉同牛扒都唔错🤩-西班牙珍宝生蚝🦪珍宝生蚝真系好大只🤩 有我手掌咁大✋🏻 佢海水味较浓, 落柠檬汁调味一流🍋 佢地都有一个调味酱汁搭配, 可以掩盖海水味😙🪄4.5/5💰136自家秘制纽西兰肉眼😚一上枱飘黎阵阵肉香~ 可以自行烹调牛扒,煮自己最想食嘅程度😙 我就煮到7成熟左右, 食落软熟, 真系齿颊留香😋 肉汁满满!!! 配埋黑椒汁同蒜蓉一齐搭配超级香🤩🪄4.8/5💰128 (400g)烩龙虾忌廉意粉龙虾肉好多!!!🦞 意粉超级creamy!!! 有好多蟹子一齐食口感丰富!!! 意粉亦都唔会煮得太淋👍🏻 成个意粉都系高质🥰🪄4.8/5💰32菠萝特饮🍍菠萝特饮有菠萝肉系里面✨ 不过觉得菠萝味略嫌唔系自然 如果有新鲜嘅菠萝味会更好🙈 但系$12有一个特饮真系好抵😜🪄4/5💰12杂莓乳酸特饮因为我好钟意饮益力多种类嘅饮品,所以呢一个好啱我口味, 加上阵阵杂莓味😚❤️ 🪄4.6/5💰12南瓜汤🎃味道可以, 不过如果浓少少会更好👍🏻-📎位子较少,#记得预早去或者book啊😚📎店员好有耐性同美味客人介绍食物👍🏻-
📍Mong Kok 旺角
西班牙珍宝生蚝🦪
🪄4.5/5
💰136
自家秘制纽西兰肉眼😚
🪄4.8/5
💰128 (400g)
烩龙虾忌廉意粉
杂莓乳酸特饮
🪄4.6/5
💰12
南瓜汤🎃
味道可以, 不过如果浓少少会更好👍🏻
📎位子较少,#记得预早去或者book啊😚
📎店员好有耐性同美味客人介绍食物👍🏻
#旺角美食 #生蚝 #平民扒房 #意粉 #mongkokfood #mk #mongkok