2024-07-27 476 浏览
满屋(大埔)位于大埔中心嘅满屋放题,满足到唔想出去太远,但系又想任食嘅我哋!佢有两个选择:江洋盛宴 VS 海鲜盛宴。海鲜盛宴主打多咗大目吞拿鱼、松叶蟹脚、铁板鹅肝。今次我哋选择江洋盛宴,嘢食款式都算多,有75种。一入去先见到餐前小食区,好多选择:有面豉汤、炸鸡块、朱古力喷泉、凉拌小食、泰式凤爪、芝麻八爪鱼、沙律菜、枝豆、蕃茄仔、卤蛋etc。多不胜数,要记得控制住自己对手,唔好拎太多搞到食唔到主餐放题。饮品区:有三个大雪柜,有盒装饮品同樽装饮品,推介椰子水黑茶,唔似平时椰子水咁甜,冰冰冻冻好好味。而家改用咗QR code落单,方便咗好多。我哋一下点咗好多嘢食,刺身、寿司、炸物、热食…刺身全部都冇雪藏味,解冻得好够时间。推荐带子刺身+三文鱼刺身:厚厚嘅一嚿;甜虾刺身:好清好甜唔腥;螺片刺身:有口感咬落去少少甜。寿司推荐:盐烧左口鱼寿司、三色蟹军舰、芝士软壳蟹卷、海胆手卷。熟食炸物推荐:西京比目鱼:细细旧剪得香;红咖喱软壳蟹拌海虾:真系成嚿软壳蟹俾你,咖喱甜甜好好味;黑松露蒸蛋:上面真系成Pat黑松露,好香;BB乳鸽:估唔到又炸得几香脆,肉汁鲜嫩;榴梿炸弹:好香好脆,一啲都唔腻。整体嚟讲:款
满屋(大埔)

而家改用咗QR code落单,方便咗好多。我哋一下点咗好多嘢食,刺身寿司、炸物、热食…

整体嚟讲:款式算多样,上菜收碟速度都好快。唔使山长水远出去食放题。两个钟嘅时间,需要尽快锁定自己想食嘅野,咁就可以等佢上菜慢慢叹啦!