2022-03-05
平时食一个burger,价钱都唔平,有啲甚至要过百🤭 而好多人都知湾仔有唔少出名burger店,但最近又发掘左多一间新开既美式burger店,佢既价钱系湾仔区嚟讲绝对抵食,而且味道都唔错😋 前排夜晚去咗买外卖食,见佢啲汉堡都系即叫即整,就算等得耐少少都抵💁🏻♀️平时钟意食cheese burger嘅我,今次一嗌就嗌左个双层嘅嚟试试!burger size都唔细,内馅有两块大大块嘅牛肉汉堡、双重芝士(不过熔到唔多睇到咁济🤣)同脆卜卜嘅烟肉粒等等,就咁望落已经好丰富,食落似手打嘅汉堡,肉质腍无咩筋,咬落仲有啲肉汁,配上茄汁同芥末酱,好惹味,两三啖就食哂😜 而另外我哋仲嗌左个chicken burger,佢个burger望落偏干身少少,无cheese burger果个咁丰富,但食落口先知我误会咗佢🤣 大大块炸鸡虽然望落好dry,但咬落原来外脆内软,旧鸡有唔少肉汁,同样配上烟肉粒,令佢脆上加脆😝 唔食牛肉嘅朋友仔可以一试佢嘅鸡堡。🍟 Seasoned Crispy Fries $22之前试过佢只好幼嘅脆薯条,觉得麻麻哋,唔系好啱我口味,今次就试返正常size嘅薯条,结果系我钟意食嘅薯条口感呀
Bacon Double Cheese Burger
Texas BBQ Chicken Burger
之前试过佢只好幼嘅脆薯条,觉得麻麻哋,唔系好啱我口味,今次就试返正常size嘅薯条,结果系我钟意食嘅薯条口感呀🤩 有薯肉又腍腍哋,加上调好哂味,完全唔使点茄酱都好味,唔错!
🍗 Chicken Thigh $28
最后仲想食多样嘢,就加咗呢个炸鸡髀😝 个样就似将个鸡髀拆咗肉出嚟炸咁🤣 食落几乎啖啖肉,而且同样做到外脆内软,表层炸到脆一脆,内里肉质同样juicy😋 但略嫌个炸鸡唔太够味,最后点少少茄汁食都唔错。
总括而言,呢间burger店系湾仔区嚟讲都几唔错,食物味道唔错之余,但又唔会好贵🤩 后来睇返先知佢呢间burger店嘅野食都系经过严格管制,食burger嘅同时都唔使惊太过唔健康🤣 而佢环境非常有8、90年代嘅美式餐厅feel,仲有只大大只叫Bobby嘅吉祥物比人打卡,如果堂食相信都几正😜