2020-11-14 15 浏览
今日去旺角食飯,行行下見到有一間未試過嘅石板燒牛肉,幾時試下當然主菜係揀咗一人一塊扒,作為牛魔王嘅我揀咗呢個美國封門柳,牛柳嘅肉都幾淋,放想食品上面好快就熟,分開兩塊一塊一塊煮。要注意封門柳有牛筋膜喺外面圍著,入面嘅肉都算多汁有口感由於朋友唔食牛,呢度竟然有得揀美國黑毛豬,咁就好處理啦,黑毛豬有蒜片喺上面,一路煎嘅時候蒜香滲出嚟,諗起都流口水呢度嘅沙律菜同埋飲品都係自助方式,白飯同埋湯都係任裝,至於飲品我哋都揀咗呢一個桂花烏龍茶,見到呢個樽都知道係有啲心思嘅如果唔夠食仲可以叫啲小食,例如我哋叫咗呢個青口,放上石板度,好似bbq咁。最後甜品就叫咗呢個香芋丸,少少甜又唔過份,都算有特色順帶一提,呢度嘅店員好有禮貌,細心咁介紹食品,同埋每種唔同嘅肉嘅煮法,非常幫得手,值得一讚

最後甜品就叫咗呢個香芋丸,少少甜又唔過份,都算有特色

2020-11-13