餐厅: 漁樂 (TKO Spot)
资讯:

呢日去完尚德广场新开全层嘅迪卡卡运动舖,所以喺商场揾埋嘢食。隔离嘅台湾餐厅好多人,所以去咗食渔乐。之前已经食过渔乐,做街坊生意,性价比高👍🏻。唔知系咪weekend所以无晚市套餐,剩系得个2人餐,所以我哋都系散叫算。btw餐厅装修都几靓,但冷气太冻,有张枱仲吹到发发声,店员系咁叫人唔好坐😂。我哋3个人嗌咗一个🐔海南鸡鸡油香饭($67)、一碗🐷冬荫公猪颈肉汤金边粉($52)同一碗🚄越香火车头杂锦汤金边粉($52),另外因为泰式烧野菌茄子🍆有半价($28),所以叫嚟当菜食。由于无餐所以叫饮品要加钱,但可以以半价价钱嗌饮品,要咗杯🍍青柠菠萝梳打(+12)同🥤香茅青柠可乐(+12)。嘢食好快就到,海南鸡饭啲鸡系无骨🦴,味道正常,但色水就麻麻哋好瘀下。而且平日海南鸡饭有跟冬瓜汤,佢就无😟,但要赞嘅系佢个饭好好味,有椰香🥥。另外就系果两碗粉🍜,估唔到两碗都劲大碗,啲金边粉嘅量系超超超多,两个人食一碗都完全够,猪颈肉都有唔少仲几大嚿,但就硬咗少少。而且个冬荫公汤比较辣🌶,好彩有叫嘢饮姐。题外话,如果唔够汤可以叫店员加汤的👍🏻。至于碗火车头我就无食,但见到好多𩠌。另外仲有份焗杂菌茄子🍆,有好多芝士喺面

另外仲有份焗杂菌茄子🍆,有好多芝士喺面好香,同时发觉菇嘅量仲多过茄子😂。但由于碗粉太大喇,所以食唔哂啲茄子要拎走。饮品方面,我杯青柠菠萝梳打都几好味唔会太甜太假,仲帮我解辣。

总括嚟讲,渔乐真系几抵食,食物选择多,面食小菜小食等等都有,而且唔使收加一。食物味道唔算劲好味,但都ok啦,属中上水平,渔乐都真系算系一间抵食嘅街坊餐厅👍🏻。
2019-08-10