2022-09-22
今日放假,同阿妈行街之前去食午餐,呢度环境阔落舒服,系用QR code自助落单。 🍞 餐包有两款,外脆内软。🥣 餐汤 应该系蘑菇青豆汤,新鲜滚热辣上枱,香浓足料☺️ 🐂 美国USDA封门柳 7oz $152 手机落单时唔记得备注要几多成熟,所以唔太食得生肉嘅我哋问staff可唔可以攞入厨房再整到七成熟,staff服务态度好好,好快手帮我哋搞掂👍🏻 封门柳嘅牛味浓郁,肉质鲜嫩,少量嘅酱汁唔会喧宾夺主,又可以提味,仲有蕃茄+洋葱增添酸味,几开胃。配菜有蘑菇、红萝卜、薯仔、西兰花,丰富。 🐖 香烤加拿大熟成香料猪里脊 $138 通常喺出边食猪里脊都预咗肉质会比较柴,不过呢度嘅好嫩口,真系几惊喜‼️而且唔会有腥味。配菜同上。 🍵 热情果茶(走冰)呢杯免费餐饮又几高质,走咗冰之后都系满满嘅一杯,而且清甜爽口👍🏻 ☕️ Cappuccino (hot) +$10 奶泡够厚身,口感绵密顺滑,味道nutty又几甜,余韵好强。作为一间非专业cafe嘅西餐厅嚟讲,做到呢个水准系相当唔错,而且跟餐价钱平🤩 🍳 焦糖炖蛋 +$15 面层嘅焦糖脆脆地又唔会苦,炖蛋口感滑溜,味道香甜,系我最钟意嘅甜品之一🥰 🍮 面包布
🍞 餐包
有两款,外脆内软。 🥣 餐汤
面层嘅焦糖脆脆地又唔会苦,炖蛋口感滑溜,味道香甜,系我最钟意嘅甜品之一🥰 🍮 面包布甸 +$15
面包质感比较黏稠软腍,淋啲汁上去,就会变得creamy。呢个组合几新奇,第一次食觉得唔错👍🏻 原来食满$200 ,仲可以全单减$10👍🏻 戴眼镜嘅老细态度好好💯 见到好多后生仔女同埋妈妈+细路仔嚟食,几有趣,证明呢间餐厅无论系情侣定家庭都适合🥰