2022-08-19
寻日出佐敦,又去外卖平台睇吓会员有咩餐厅有七五折,见呢间都几多食评,价钱亦唔贵,就拣佢。唔驶点等就有位,餐厅座位都几阔落,坐得都几舒服,但冷气就唔多够,我又怕热,感觉有啲焗。因为一个人,所以试唔到太多嘢,睇咗轮拣咗火五火车头牛肉汤檬同越南三色冰,火车头有生牛肉,熟牛肉,和牛牛丸同扎肉,如果冇折正价$68唔系特别平,正常火车头份量比较多,但佢生同熟牛肉只系得一嚿,仲要细细嚿,唔系有折就比碗细嘅你啩?上枱见到真系有啲失望,见到好似冇𩠌咁,檬粉亦唔多,不过见到可以拣多粉同不用加钱,但冇理由要食粉食饱㗎?佢同另外一间出名嘅越南粉「锦X」嘅火车头份量真系差太远,人哋生熟牛肉最少都有两件,而且大大件,每次都食得好满足(迟啲要去食,补偿今次失望嘅心灵)当然佢嘅价钱比佢贵少少,但系都系少少。所以我后尾都要追加一个炸虾春卷,春卷系长同幼身嘅,味道唔差但佢整得麻麻,个皮比较厚,三色冰正正常常,因为要正价单点先有折,所以咁样叫其实唔系平好多,因为单点嘢饮通常贵,如果你唔叫嘢饮就平得多啲。睇食评OpenRice买嘅套餐好抵,可以一试,不过紧系有时间同日子限制,如果用到都几抵。整体质素唔差,但呢个火车头嘅份量真
唔驶点等就有位,餐厅座位都几阔落,坐得都几舒服,但冷气就唔多够,我又怕热,感觉有啲焗。因为一个人,所以试唔到太多嘢,睇咗轮拣咗火五火车头牛肉汤檬同越南三色冰,火车头有生牛肉,熟牛肉,和牛牛丸同扎肉,如果冇折正价$68唔系特别平,正常火车头份量比较多,但佢生同熟牛肉只系得一嚿,仲要细细嚿,唔系有折就比碗细嘅你啩?上枱见到真系有啲失望,见到好似冇𩠌咁,檬粉亦唔多,不过见到可以拣多粉同不用加钱,但冇理由要食粉食饱㗎?佢同另外一间出名嘅越南粉「锦X」嘅火车头份量真系差太远,人哋生熟牛肉最少都有两件,而且大大件,每次都食得好满足(迟啲要去食,补偿今次失望嘅心灵)当然佢嘅价钱比佢贵少少,但系都系少少。所以我后尾都要追加一个炸虾春卷,春卷系长同幼身嘅,味道唔差但佢整得麻麻,个皮比较厚,三色冰正正常常,因为要正价单点先有折,所以咁样叫其实唔系平好多,因为单点嘢饮通常贵,如果你唔叫嘢饮就平得多啲。睇食评OpenRice买嘅套餐好抵,可以一试,不过紧系有时间同日子限制,如果用到都几抵。整体质素唔差,但呢个火车头嘅份量真系令人失望,不过都可以再试
其他嘢,睇佢餐单一般价钱唔贵,如果有折其实都几抵。