2019-08-21
主打越南风味嘅pho.dle.bar 系圆方开咗啦👀餐厅嘅菜式结合咗传统及新派菜式风味重点系价钱亲民🤑喺圆方好少有咁贴地嘅价钱.#手撕猪肉卷饼 $78以北京填鸭食法 用薄面皮包住越南特色配料 包括猪肉、炸猪皮、花生碎、炸蒜粒🤩味道超香口 🤤同埋一阵阵五香粉嘅香味.#香茅牛肉捞檬 $82腌牛肉嘅配料好香😳原来系用越南酸子水再加蚝油同鱼露腌嘅调味料捞檬汁加入椰糖、越南鱼露同埋青柠汁 感觉好清新 适合夏天食😌.#生牛肋片汤河粉 $128汤底由老姜、八角、桂皮、草果和香草先烘焗至干身 所以汤底味道比较突出👍🏻生牛肉油脂同肉质分布平均 口感系淋淋地 用汤嘅微温灼熟嘅生牛肉特别好食😻.#酸子酱慢煮猪肋骨 $158猪肋骨用青柠汁、香料腌味3个钟再以低温再浸煮3个钟 猪肋骨系超级入味😍真系可以将酱汁味道渗透入猪肋骨🤩口感都系淋淋地 呢款推介👍🏻.#椰香芒果班戟卷 $58Crepes包住椰丝同芒果肉 放喺沙巴翁酱汁上边沙巴翁酱汁系用蛋黄、糖、酒 煮成 😋味道好特别呢款甜品同椰丝都好夹 另外配有云呢拿雪糕
餐厅嘅菜式结合咗传统及新派菜式风味
猪肋骨用青柠汁、香料腌味3个钟
再以低温再浸煮3个钟 猪肋骨系超级入味😍
#椰香芒果班戟卷 $58
Crepes包住椰丝同芒果肉 放喺沙巴翁酱汁上边
沙巴翁酱汁系用蛋黄、糖、酒 煮成 😋味道好特别
呢款甜品同椰丝都好夹 另外配有云呢拿雪糕