2021-11-04 53 浏览
难得听日唔使番早,今晚特登约咗朋友嚟呢间新开嘅餐厅打边炉,放题任食,尽情吹水。火锅放题(一至四) $288宫廷香辣走地荔枝鸡煲我本身唔系太食得辣,就叫咗唔辣,就算系咁鸡都好够味,啖啖肉,又够滑。食完鸡煲加咗两个汤底,一边猪骨汤另一边系花胶胡椒汤。虽然两边汤底味道差唔多,但系都好浓好够味,仲好足料添,有大大旧猪骨同花胶!海鲜盛盘超丰富,有齐蟹,鲍鱼,扇贝,墨鱼仔,鱼块,青口,虾同鱿鱼。宜家已经好少放题火锅会连埋鸡煲同海鲜拼盘,二百几蚊包咁多样野认真性价比好高。美国SRS黑毛和牛睇样都知有番咁上下质素,果然食落真系好够牛味,又够腍,好食过一般肥牛好多。食咗咁多肉同海鲜,当然要有蔬菜中和下,都有好多选择,生菜,娃娃菜,金茹,冬菇…最后梗系有甜品,雪糕杯就一人一盒,雪条任拎,食到棒住个肚走。
火锅放题(一至四) $288

宫廷香辣走地荔枝鸡煲