餐厅: 鳥居居酒屋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-13 57 浏览
我因为有少少挂住日本嘅串烧,所以就拉咗我男朋友去食呢一间居酒屋。见到佢个二人前而家做紧八五折,而我哋又系唔想谂,所以就直接嗌咗呢个鸟居二人前。蟹肉芝麻酱冻菠菜啲蟹肉好鲜甜,同芝麻酱嘅配搭好恰到好处,唔会太浓唔会太淡,好适合我嘅口味。啲菠菜清爽唔涩,同埋啲蟹肉同芝麻酱嘅味道互相衬托,令味道更加丰富。烧鳕鱼干啲鱼干烧得香脆可口,带有一点点咸味同甜味,啲鱼干嘅香味十足。爱知县白象拔蚌刺身啲蚌肉鲜甜爽脆,肉质细嫩,啲蚌肉味道清新,令人感到非常清爽。啲蚌肉切得薄薄嘅,啲鲜味充满口腔,而且份量都几多。味噌烧日本帆立贝啲帆立贝肉质鲜嫩,烧得恰到好处,啲肉质保持了原有嘅鲜甜味道,啲汁浓郁香甜,与啲帆立贝汁嘅鲜味完美结合。味噌烧龙虾啲龙虾肉质鲜甜弹牙,烧得啱啱好,加埋啲汁得更加好食。串烧当中我最钟意食嘅系月见免治鸡肉棒。佢哋用咗无菌日本鸡蛋,加埋啲蛋浆一齐食,啲味道香浓,令味道更加丰富。加拿大海胆伴冷稻庭乌冬啲乌冬口感弹牙有嚼劲,加埋啲海胆,味道鲜甜,口感滑顺。啲冷稻庭嘅清香同啲海胆嘅鲜甜味道好夹。甜品朱古力麻糬窝夫,朱古力味几香浓。整体嚟讲,铜锣湾区嘅餐厅有咁多海鲜食,我觉得性价比嚟讲几高。
蟹肉芝麻酱冻菠菜
烧鳕鱼干
爱知县白象拔蚌刺身

味噌烧日本帆立贝

味噌烧龙虾

啲龙虾肉质鲜甜弹牙,烧得啱啱好,加埋啲汁得更加好食。
串烧
加拿大海胆伴冷稻庭乌冬

甜品
朱古力麻糬窝夫,朱古力味几香浓。