2022-12-07
屯门有得打高尔夫球架,新屯门中心对面就有个康文署嘅高尔夫球场啦!虽然我唔识得打,但间中我都钟意去球场入面嘅西餐厅,性价比高,好味大碟夹抵食。今日点了(以下价钱需加一)2人餐$338 🐱是日餐汤系薯仔清汤,大大碗,唔太咸。🐱头盘嘅沙律似小山一样大大份,黑醋酸酸甜甜好开胃,中华沙律麻油味很香。🐱烟三文鱼芥末忌廉汁野菌意粉大大碟,大大个烟三文鱼玫瑰好吸睛!意粉口感Al dente,非常挂汁。忌廉汁香滑之余散发住芥末淡淡芥末味,味道清新又特别!🐱纽西兰一级肉眼扒 +$48大大块肉眼扒比menu图片更吸引!7成熟恰再好处,口感还是嫩嫩嘅,亦食到肉汁😋牛肉味浓,配烧汁更惹味。伴菜有薯蓉、红菜头蓉和羽衣甘蓝,非常丰富。二人餐仲包两件自选蛋糕🍰都几大件!🐱白朱古力热情果比较少见,虽然吃不出白朱古力味,但热情果微酸,挺开胃!🐱柚子芝士+$5,入口即溶,芝士味香淳,和淡淡柚子味好夹!本身二人餐包冷热餐饮(奶茶/柠茶之类),也可半价转特饮。🐱玫瑰鲜奶咖啡+$21咖啡味浓,散发淡淡玫瑰香味。🐱抹茶牛奶+$21牛奶同抹茶比例刚好!
今日点了(以下价钱需加一)
2人餐$338
🐱是日餐汤系薯仔清汤,大大碗,唔太咸。
🐱烟三文鱼芥末忌廉汁野菌意粉
🐱纽西兰一级肉眼扒 +$48
二人餐仲包两件自选蛋糕🍰都几大件!
🐱柚子芝士+$5,入口即溶,芝士味香淳,和淡淡柚子味好夹!
本身二人餐包冷热餐饮(奶茶/柠茶之类),也可半价转特饮。
🐱玫瑰鲜奶咖啡+$21
咖啡味浓,散发淡淡玫瑰香味。
🐱抹茶牛奶+$21
牛奶同抹茶比例刚好!