2022-06-15 15 浏览
最近揾到间性格比高嘅韩国餐厅,仲可以食埋韩国生蚝,啱晒我生蚝控啦~位于旺角嘅【韩川】韩国餐厅,餐厅坐位宽敞,好适合三五知己gathering~先来前菜: 泡菜和萝卜,很开胃~见到佢地有【韩国金蚝】,忍唔住点左一打试吓,十分有惊喜~ 金蚝厚肉鲜甜又爽滑,啱晒喜欢食冇咁浓味嘅朋友~ 加一点点柠檬汁一齐食更加美味~边食蚝,边饮【韩国米酒】,一绝~ 我地点左白葡萄味,仲有桃味可以选择~ 呢款米酒入口顺滑,酒精含量好低,就算饮多左都唔会咁易醉,所以店员话好多女士都喜欢饮~【盐烧牛仔骨】好入味,好有油香,肉质鲜嫩,可以加入生蒜、芥末、洋葱等四种配料一齐食~ 上碟时,店员会用小火炉将佢暖住,令牛仔骨可以保温唔易变硬,保持美味度!真系好细心啊!【真露蒜蓉牛油粉丝焗蚬】蚬肉好鲜甜,我地连韩国粉丝都食得一干二净,因为佢吸收晒蚬肉嘅精华,好好味~【牛肋骨汤配白饭】清甜嘅牛肋骨汤,大大碗,用料十足,配白饭一流~呢间餐厅食物款式多,又好味,我肯定会再encore啊!

先来前菜: 泡菜和萝卜,很开胃~

呢间餐厅食物款式多,又好味,我肯定会再encore啊!
2022-05-27
  • 韩国金蚝