2024-01-27 28 浏览
呢间大围小食店 ,喺大围已经廿几年,由细食到大,佢哋食物种类多元化,性价比好高,价钱又唔贵,而且全部份量十足~今次我买咗好多嘢食返屋企食:鱼肉碗仔翅、炸大肠、煎酿三宝、臭豆腐、油渣面、猪肠萝卜韭菜、串烧猪颈肉、串烧鱿鱼、墨鱼、牛柏叶 、卤水鸡髀、炸鸡髀、仲有咖喱鱼蛋、烧卖……其中我最钟意食嘅就系;炸大肠 $16好邪恶啊,但系我又好钟意食㖞外皮炸到薄又脆,外脆内软,内里丰厚多汁,有大肠独特嘅气味好正呀,再配合甜酱同埋芥末~油渣面(大)$50真系好大碗,份量十足,猪油渣系肥猪肉炸后剩余嘅肉块,而面条系用咗上海面,再加上大量葱花、冬菇丝、熟蒜、冬菜、仲有加埋佢哋秘制嘅辣菜脯,呢碗油渣面真系好丰富~今晚真系好多人排队买,眼见起码已经二十几人,佢哋喺大围真系好受欢迎,仲有小店嘅姨姨非常有礼貌,所以我成日都好钟意去帮衬~

其中我最钟意食嘅就系;

炸大肠 $16
好邪恶啊,但系我又好钟意食㖞

油渣面(大)$50