2023-08-13
呢间位于大围嘅ADO洋食屋,早已经听闻系大围名物,位置唔算方便,系显径站附近村屋啲巷仔入面🏘️个日星期五6pm打去碰碰运气,点知话七点有位,即刻book😆店舖好细,装饰走日式怀旧风,大约得10个座位左右,每枱之间都坐得几逼。📌经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $78🍛 个蛋整得好靓,好动L🥚切开见到啲蛋汁慢慢流出嚟包住啲饭,感觉好治愈😆 蛋味好香浓,饭系茄汁炒饭,配料有甘笋同菇🥕不过牛肉酱汁略嫌有少少稀。📌Ado’s自家手打日式汉堡排 $98🥩汉堡排牛肉味浓郁多汁,不过可惜肉质唔够实,有少少松散。酱汁调味啱啱好,配饭一流,唔经唔觉食哂成碟饭😆📌以上餐点加$22可以升级套餐,配是日餐汤(面豉汤)+前菜及饮品 (特饮另外再补钱)。分别叫咗一杯Hot Matcha latte 同一杯Ice Mocha,可能因为唔系cafe,饮品一般,杯mocha 唔知点解成杯cappuccino 咁有好多泡系面🤔总括黎讲性价比都嘅,食物味道都唔错,但位置真系唔太方便。🌟推介指数:😈😈😈😈(5😈为满分)
📌经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $78🍛
📌Ado’s自家手打日式汉堡排 $98🥩
总括黎讲性价比都嘅,食物味道都唔错,但位置真系唔太方便。
🌟推介指数:😈😈😈😈(5😈为满分)