2022-10-25
呢间系位于尖沙咀嘅串烧🍢舖,交通便利,喺尖东站P出口搭电梯行出去地面就到啦🙆🏻♂️ 餐厅以稻草同辣椒🌶作装饰,以黑色、深绿色为设计主调。餐厅嘅枱櫈都系以木制,环境宽敞,几舒服😎 食物种类都几多,有各款海鲜、肉类、蔬菜、特色丸、锡纸焗类、汤粉面同甜品。.🍢 《蒜蓉大生蚝》(6只)$128有成六只!只只都好大只同饱满🤤🫃🏽 加咗好多蒜蓉去蒸,一路食一路饮埋蚝壳入边嘅精华🤫😋 好清甜,好肥美。《蒜蓉扇贝》(2只)$68又系大大只!海鲜洗得干净,加咗蒜蓉都食到佢嘅新鲜清甜味😍 上面仲加咗啲孜然粉,够晒香!《芝士原条茄子》 🍆🧀 $48芝士控必食!!😍 估唔到芝士同茄子都可以咁夹,可能系串烧先做到。系原条上,好饱肚,茄子唔太谂啱啱好,铺满晒芝士🧀🧀🙊 好邪恶!出奇地夹!《招牌肥肠》 $48系我最钟意嘅猪大肠🤩🤩 好 chewy,大肠洗得干净冇异味。下面底部有好多粉丝,份量好多,唔使食面都好满足😋《鱿鱼须》 $28条条都好弹牙,烧得香脆!《深海大墨鱼咀》🦑 $28好有咬口,好爽脆!《烧白鳝》 $58、《脆肉鲩鱼腩》 $28啲鱼都好新鲜,烧到鱼皮脆脆地,好爽口,唔算多骨!《五花腩》 $18肥肥地又j
🍢
《蒜蓉大生蚝》(6只)$128
《蒜蓉扇贝》(2只)$68
《芝士原条茄子》 🍆🧀 $48
《招牌肥肠》 $48
《鱿鱼须》 $28
条条都好弹牙,烧得香脆!
《深海大墨鱼咀》🦑 $28
好有咬口,好爽脆!
《烧白鳝》 $58、《脆肉鲩鱼腩》 $28
啲鱼都好新鲜,烧到鱼皮脆脆地,好爽口,唔算多骨!
《五花腩》 $18
肥肥地又juicy!
《牛舌尖》👅 $58
好嫩滑容易咬开,清清地几好食,又伴有粉丝
《四川冰粉》free
Like 左同 share左餐厅IG 就可以免费获得一碗😋!食完咸嘢,再食呢个冰粉就啱啱好中和返,食完个胃都舒服啲🙆🏻♂️ 冰粉伴有红糖、山楂饼粒、提子干同芝麻粒,口感好 rich 好夹,想再食多碗添🫣
《菠萝冰》 🍍 $28
面头系新鲜菠萝切出嚟嘅菠萝粒(唔系罐头𠮶啲🙊),好甜!