今日同男朋友嚟到尖沙咀食呢间手工意粉,感觉偏向fine dining,但lunch set价钱都可以接受😆一开始会先上面包,有三款面包,枱上仲会放咗洒咗盐嘅牛油,三款都各有特色,我自己本身比较钟意食法包,配埋牛油好好味😆餐汤系南瓜汤,好香甜,但质地偏稀,如果杰啲就更好喇🤣如果想要头盘同甜品可以加$60,我哋两个餐都有加到~我叫咗个香煎带子伴椰菜花蓉,带子内里仲好嫩滑软淋,椰菜花蓉比较少,唔太食得出咩味🙈男朋友叫咗意式三文鱼薄片配柠檬刺山柑油醋~有三块,配埋个汁酸酸甜甜几开胃😆之后就到主菜喇,我叫咗蟹肉大蒜忌廉手打意粉 ($168),蟹肉非常多,仲要都几有鲜味,手打意粉好弹牙,配合埋个creamy同充满蟹肉鲜甜嘅汁,真系好好食啊!😍男朋友𠮶个系卡邦尼手打意粉 ($138),个汁偏向杰身,每条意粉都比汁包围住,当中亦都有唔少咸肉,都几浓味架~至于甜品,我哋叫咗红丝绒蛋糕同埋伯爵茶意式奶冻~红丝绒蛋糕蛋糕湿润,忌廉好香,仲好打卡able😗另外奶冻嘅伯爵茶味直头涌晒出嚟,入口亦好滑,十分高质☺️当然仲有普通餐饮一杯~整体用餐体验都好唔错,食物系精心制作,环境氛围都同呢个价钱match嘅,lunc

面包

餐汤系南瓜汤,好香甜,但质地偏稀,如果杰啲就更好喇🤣
南瓜汤

香煎带子伴椰菜花蓉

意式三文鱼薄片配柠檬刺山柑油醋

蟹肉大蒜忌廉手打意粉

卡邦尼手打意粉

红丝绒蛋糕

另外奶冻嘅伯爵茶味直头涌晒出嚟,入口亦好滑,十分高质☺️
伯爵茶意式奶冻

当然仲有普通餐饮一杯~

整体用餐体验都好唔错,食物系精心制作,环境氛围都同呢个价钱match嘅,lunch仲有8折,不错😆👍🏻
2023-04-07
面包