2024-02-16
呢碟「鸡汤卡邦尼拌乌冬」老是常岀现!今次专程黎朝圣,虽然无想像中咁有惊喜,但呢间居酒屋意外地性价比高!整体食物质素都唔错,环境舒适唔迫夹,可以一战!睇网上comment话餐厅都几full下,估唔到平日~7pm都成功walk-in▪️鸡汤卡邦尼拌乌冬 $88全晚最期待嘅一道!面头舖满芝士超吸引!乌冬软弹,挂满creamy酱汁,食落无想像中咁浓郁,但忌廉、芝士同蛋香都几balanced。烟肉粗身富咸香同黑椒香。虽然唔系想像中咁惊艳,但味道都算唔错的!$88抵食!▪️盐烧牛舌 $68牛舌烧得好香!口感爽弹✨肉味浓郁,一啲都唔干~▪️明太子煎蛋卷 $78一切就爆馅!滑嫩嘅蛋包住澎湃嘅明太子,辣辣地好惹味,不过蛋香容易被盖过。▪️自家制鸡蛋布甸 $38布甸好软滑好动L!鸡蛋味唔算特别浓,但我几钟意带焦香微苦嘅焦糖液,系大人嘅味道▪️自家制免治鸡肉串 $36鸡肉软腍肉味浓,蘸埋月见汁更滑,略嫌无乜有咬口嘅鸡软骨,口感上较为单一。▪️三文鱼三文鱼子烧饭团 $78相当期待嘅一款!饭团外层烧得焦脆,可惜内𥚃偏湿,三文鱼份量都唔算好多。普通~
▪️鸡汤卡邦尼拌乌冬 $88
▪️盐烧牛舌 $68
牛舌烧得好香!口感爽弹✨肉味浓郁,一啲都唔干~
▪️明太子煎蛋卷 $78
▪️自家制鸡蛋布甸 $38