2023-10-08
抵食晚市四人餐 ‼️$588 for 4 可以系山顶位置食中菜有咁既价钱真系好抵,m记食个餐都起码$50up😮市区普通茶楼晚市可能过千。呢间食物质素唔错又坐得舒服,绝对推介!◆ 特色小菜 Delicacies ◆📍招牌烤三黄鸡(半只)Signature Roosted Chicken (Half)推介!外皮烤得香脆又薄,「咔咔声」咁,黄油嘅香气直扑鼻,肉质软熟好嫩,热辣辣咁上菜,茶楼黎讲系我心中头几位好食既,非常推介!📍麻婆豆腐Stewed Bean Curd & Minced Pork in Chili Sauce呢个系唔辣嘅,豆腐非常嫩滑,个汁有少少麻香味,非常之唔错!📍榄茉肉燥四季豆炸过嘅四季豆,软熟带爽脆,都唔错。附送丝苗白饭(Rice - 1 pot) ◆ 点心 Dim Sum◆📍烧卖皇(4件)Steamed Pork & Shrimp Siu Mai ( 4pcs )虾肉爽弹,新鲜有虾味,比一般食既烧卖更厚实足料✨📍鲜竹卷(4件)Braised Bean Curd Roll ( 4pcs )有各种菜如冬菇丝、萝卜丝等,馅料不算好饱满但咬落去都几满足😋📍酱皇蒸凤爪Steamed
◆ 特色小菜 Delicacies ◆
📍招牌烤三黄鸡(半只)
📍麻婆豆腐
呢个系唔辣嘅,豆腐非常嫩滑,个汁有少少麻香味,非常之唔错!
📍榄茉肉燥四季豆
炸过嘅四季豆,软熟带爽脆,都唔错。
附送丝苗白饭(Rice - 1 pot)
◆ 点心 Dim Sum◆
📍烧卖皇(4件)
虾肉爽弹,新鲜有虾味,比一般食既烧卖更厚实足料✨
📍鲜竹卷(4件)
📍酱皇蒸凤爪
Steamed Chicken Feets • Spicy Sauce
酱汁味道唔咸,蒸得软熟,都ok既。
📍蒜香蒸排骨
Steamed Pork Ribs • Garlic Sauce
排骨肉质一咬就散开,蒸得非常之入味!
P.S 叫左桂花乌龙茶,桂花味几香🌸