2024-07-17
夏天热辣辣,当然要开大冷气打边炉😂今日出开元朗经过呢一间嘅舖头,见到佢打边炉都几抵食,两个钟任饮任,所以就入去试吓!佢有好多个锅底款式可以拣,麻辣鸡煲、酸菜鱼、水煮鱼、麻辣烤鱼同埋牛蛙都有,因为我哋食唔得辣,所以就叫咗椰子鸡!职员佢喺比汤底我哋嘅时候,拎咗大半只鸡出嚟,冇谂过原来系咁丰富,个汤入边仲要有好多嘅椰子、粟米同埋萝卜,超级足料!佢仲要有个计时器俾你,又唔会惊啲鸡煮到老晒👍🏻所以开头未开始打边炉食呢个椰子鸡都觉得啲鸡好滑,仲要已经吸晒啲椰子味😋而椰子汤底系非常非常非常之甜🤤我忍唔住都系咁饮!而佢嘅配料呢系有好多种选择,包括有丸类、菜类、菇类、海鲜、鲜牛肉、肥牛、鸡肉、手打鲮鱼球、面食!饮品除咗罐装嘢饮之外,佢哋都有自家制嘅水果茶、同埋冰冻嘅无糖茶🤤佢哋仲有一啲自家制嘅布甸同埋雪糕可以任食😚最重要有两个钟俾我哋慢慢食,所以我同朋友都食得非常之满足!