2019-09-19
今次系第二次食GREEN WAFFLE DINER,之前都系食希慎广场个间,质素吾错。而今次同事话嘉咸街都有间,一于去试下有咩差别🍽顺便黎到嘉咸街当然要去埋壁画打卡❤️📷📍因为系LUNCh TIME时间,好多OL排晒长龙等入座,人龙络绎不绝。好彩等左十分钟到终于入到去。跟餐可简沙律🥗或是日餐汤🥄沙律🥗:用上新鲜沙律菜,食落清爽,配埋淋系面既意大利🇮🇹黑醋,酸酸味味,好开胃。仲好落重本有几片烟三文鱼🍣餐汤🥄:当日系椰菜忌廉汤,好浓郁忌廉味,椰菜刻意吾打咁碎,咁样先有颗粒感👍🏽B餐: 香煎龙利柳伴银鱼柳蕃茄扁意粉🍅🍝龙利柳煎得几香,煎至金黄色,卖相吸引,味道够晒咸,两种鱼口感各有特式,而意粉方面每条都食到有浓郁既蕃茄味,真心不俗🍝E餐:美式牛肉饼窝夫三文治🥪🍴窝夫做面包部分好特别,第一次咁样咸食窝夫,牛肉部分比较焾身,牛味浓郁,配上黑醋汁和芝士,突出牛肉饼既牛味,入面仲配埋蕃茄🍅,食落清新🥪伴碟仲有沙律🥗A至D餐送半个窝夫,可选择加15 蚊简一款雪糕🍦球(香草🌿/朱古力🍫),我地最后简左朱古力味雪糕配窝夫,好好味呀,一冻一热🍴总结:中午LUNCh SET 好抵🍽食物质素好好,会再光顾🍮
跟餐可简沙律🥗或是日餐汤🥄
B餐: 香煎龙利柳伴银鱼柳蕃茄扁意粉🍅🍝