2024-07-13 377 浏览
呢间拉面店,我次次同朋友去旺角行完街,都会想食一碗,因为佢个set餐真系几超值😝我首先试过嘅系柚子盐煮蚬豚肉拉面。🤩汤底香醇滑顺,仲带埋柚子清新酸甜嘅味道,😝绝对系我最爱嘅款式之一。😋面条质感恰到好处,筷子一挑就能分开,咬落口感Q弹,很有咬劲。😙至于蚬肉,鲜甜多汁,搭配豚肉好是好配衬。仲要粒粒都好大粒。😊再来试过嘅就系鲜虾浓汤豚肉拉面,😀汤头极浓郁,完全感受到大量鲜虾熬煮而成,带有一种微微咸甜感。🥰豚肉同样十分鲜嫩,绝不肥腻,连带整碗拉面都十分清新。🫶🏻除咗主菜,佢哋嘅小食煎饺也很出色,🥹个个馅料饱满多汁,皮脆底软,相当开胃。😃我记得有三款唔同馅料,全部都份量十足,而且酱汁调制得好鲜味,配搭绝配。😬😬set餐仲有汽水两罐,行街行到攰,食个快饭真系唔错嘅选择😊😊