2020-04-09
由于正值肺炎高峰期,我地都甚少外出,每日都系屋企自己食颓饭。所以我地决定要食返啲好西,就出咗嚟铜锣湾食放题。满屋放题每人二百几蚊加一,算系几抵食,入面仲有其他放题无嘅爆谷棉花糖。今日就无放题少见的朱古力喷泉,可能系卫生问题所以唔做。嘢饮种类繁多,有好多韩国嘅嘢饮,不同款嘅汽水(沙士都有🥰🥰),唔同嘅酒类(桃味,梅酒清酒都有),仲有茶包茶等等!甜品款式较少 只有两个雪柜,味道正常,生果就劲甜劲好食。出面仲有热嘢、冷盘海鲜同沙律等等,款式都多同齐♥️仲有中汤西汤各一款。嘢食方面,放题应有嘅刺身、寿司、炸物、串烧、锅物全部都齐全。刺身同寿司新鲜,而且有新意,今次有柚子味嘅寿司。串烧叫咗菠萝、虾同牛舌,佢地仲有烧香蕉,不过口感同卖相一般。菠萝甚佳。推荐叫多几round牛舌,有厚度又烧得岩岩好。另外叫咗牛油粟米,咖哩炒蟹,芝士鸡亦等等。各样食物嘅质素都好好。特别推荐芝士鸡亦,咬落去一啖肉加劲多芝士嘅口感,超正。我地仲有食锅物,例如蚬,蟹粥等等。尼间放题食物质素佳且价钱适中,环境亦阔落,绝对会再食
甜品款式较少 只有两个雪柜,味道正常,生果就劲甜劲好食。
刺身同寿司新鲜,而且有新意,今次有柚子味嘅寿司。 串烧叫咗菠萝、虾同牛舌,佢地仲有烧香蕉,不过口感同卖相一般。菠萝甚佳。推荐叫多几round牛舌,有厚度又烧得岩岩好。
我地仲有食锅物,例如蚬,蟹粥等等。
尼间放题食物质素佳且价钱适中,环境亦阔落,绝对会再食