2024-05-25
好耐未去过兆万楼上食放题,对上一次已经系学生年代🤣今日行行吓旺角朋友突然间话想食放题,所以就想神户屋试吓餐厅好多梳化位都坐得几舒服,我哋一上到去之后就陆陆续续开始有人上嚟食午放巿放题首先一开始就食个丰富嘅刺身拼盘先、刺身都几新鲜大大件,冇腥味唔错最惊喜系都有生蚝食,细细只但系都几鲜味,好食寿司方面都有好多唔同种,海胆味道软绵绵口感一流,唔会有腥味,不错鳗鱼一串厚肉野味、鸡泡鱼干好香脆好食,逐条逐条好快食晒呢度除咗可以食日式放题之外仲可以打边炉,我哋就拣咗个海鲜蒸锅,上边两层蒸咗海鲜嘅汁全部落晒喺下便嘅汤,吸晒啲鲜味,正😄啲海鲜都几新鲜,虽然唔系太大件但系够食另外烧物𠮶度就有烧菠萝我朋友好钟意,佢话又甜又多汁。我唔小心叫多咗佢都同我K.O.哂🤣除咗海鲜蒸锅之外仲有好多单点嘅海鲜可以叫,有蒜蓉蒸扇贝同埋清酒煮蚬,味道都不错呢个芝士黄金沙律开边虾、另外就系黄金芝士烧广蚝,两个都够晒惹味、味道十足,满意
最惊喜系都有生蚝食,细细只但系都几鲜味,好食
鳗鱼一串厚肉野味、鸡泡鱼干好香脆好食,逐条逐条好快食晒
啲海鲜都几新鲜,虽然唔系太大件但系够食