2018-08-02 860 浏览
京花朝今日我同旧同事食饭聚一聚。为左方便大家就揾中间点,铜锣湾。因为大家成日食西餐同日本野。咁今次就转食中式野,就揾左京花朝。e间餐厅位于百乐中心。装潢同餐具都十分用心。同时环境清幽,最多只服务60人。空间感十分强,坐得十分舒适👍🏼👍🏼👍🏼讲反佢既食物,质素亦非常之高。我地叫左4人餐,包左3个冷盘,2个小菜,4个汤,一个菜,一个炒饭,4个甜品。2个汤包括酸辣汤:味道十分惹味,令人喝不停口。而最重要系,十分足料,配料亦十分入味,而不会太林。原盅炖汤:味道偏咸,亦满有味精既感觉,但系味道系可以的。另外配料有茹同鸡脚,茹几好食的。3个冷盘包括肴肉:我第一次食,冇得比较。但系食落口感较怪,又有d肉丝,又系用啫喱包住。鸡丝粉皮:好好食的一道菜。当中,芝麻酱同d鸡丝同粉皮十分夹。另外鸡丝满有鸡味同嫩口,至于粉皮亦不会太厚同几有咬口。弹牙海哲:味道调得不错,而重要系非常弹牙。我个人几钟意!小菜方面酸甜鱼块:味道酸酸甜甜,十分开胃,令人食唔停口。而鱼块亦没有雪味,咬落实在。宫保鸡丁:味道辣辣的,十分惹味。同时有很多椒,十分配搭,味道好合适搭配炒饭食🤤🤤🤤甜品:杏仁味既啫喱,食落马马的。不过,我真系唔钟
京花朝
今日我同旧同事食饭聚一聚。
为左方便大家就揾中间点,铜锣湾。
因为大家成日食西餐同日本野。
咁今次就转食中式野,就揾左京花朝。

e间餐厅位于百乐中心。
装潢同餐具都十分用心。
同时环境清幽,最多只服务60人。
空间感十分强,坐得十分舒适👍🏼👍🏼👍🏼

讲反佢既食物,质素亦非常之高。

2个汤包括

3个冷盘包括

弹牙海哲:味道调得不错,而重要系非常弹牙。我个人几钟意!

小菜方面

甜品:杏仁味既啫喱,食落马马的。不过,我真系唔钟意杏仁味,所以食2啖就唔想食😞😞

价钱方面,真系几抵食!
特别系open rice ge 特价餐饮券下,430就食到4人餐(未计加一同茶界),总数系550。除开4个都系137.5,抵👍🏼👍🏼👍🏼
性价比系几高😍😍
  • 酸甜鱼块