2022-04-25
好食既日式吉列猪扒饭真系好难系香港食到,因为好多间餐厅都炸成唔系日式既style但自从为食猫食过吉豚屋既炸猪扒后,就返唔到转头,系日本既感觉竟然返哂黎(由于疫情既关系,为食猫多数叫外卖做晚餐)吉列炸虾猪扒便当(5/5)佢既炸法同日本既差唔多,外面好松脆,但炸粉又唔算多,而入面块猪扒够哂juicy,一d都唔靭,肉质唔错另外个炸虾都几大只,完全唔系个d出面炸粉多,入面虾细既整法而个便当会跟埋椰菜丝,可以配芝麻同沙律酱食,好有日本feel呀最后,个饭采用日本米,猪扒配猪扒酱,再捞埋饭,真系好容易令人不自觉食哂成个饭不过,为食猫之前叫外卖个几次,餐厅系会比一包包既酱,今次竟然比细细个圆盒既,完全唔够点,加上今次d饭又少左一半希望可以改善下,而唔系为左悭钱啦但总括黎讲,呢个价钱食到呢种质素既食物真系好唔错有时食百几蚊既餐都未必有呢个级数
转头,系日本既感觉竟然返哂黎
(由于疫情既关系,为食猫多数叫外卖做晚餐)
吉列炸虾猪扒便当(5/5)
d出面炸粉多,入面虾细既整法
食哂成个饭
左悭钱啦