2022-09-25 1683 浏览
📍CookHouse平时好少黎到粉岭呢边,但过黎见个好朋友就紧系要揾间好餐厅食野聚下会🤩朋友介绍联和墟呢一间西餐厅,性价比又真系几高!系粉岭铁路站可以行大约十分钟到联和墟,或者有巴士/小巴去,都尚算方便👍🏻一入去见到餐厅个格调都好好,灯光比较昏暗,而餐厅中间有个位置做左个伪火炉😍加埋前面有个长方形萤幕同投影机,唔知系咪可以比人睇波呢(?) 至于餐单方面,佢地可以拣2人set dinner或者散叫,我见都有好多选择🤪👍🏻🌮1️⃣芝士烤鸡胸墨西哥卷($68)今次见到呢间西餐厅有卷饼食,一定要叫黎试下🤩佢个卷饼皮都算系比较脆,而入面鸡胸肉都嫩,加埋芝士热溶左夹埋一齐黎食真系好好味😋值得推介既系佢有三款酱比你沾卷饼黎食,包括牛油果酱、酸忌廉酱同埋莎莎酱🤩一次满足晒三个愿望🤩最钟意酸忌廉酱😋佢既薯条都好出色!脆卜卜又有咬口😋🥩2️⃣美国安格斯Prime牛肩胛配薯菜($108)佢上菜速度都好快🤩落左单七分钟左右就上左呢份牛肩胛😍我地叫左7成熟,本身都担心唔知会唔会好韧,但食落我同朋友都钟意,佢唔难切开,而且油脂味好香😍我地叫左红酒汁,食落同牛好夹,都值得推介👍🏻至于薯菜就不过不失😜佢跟餐就配埋普通热饮一杯
📍CookHouse

1920 浏览

🌮1️⃣芝士烤鸡胸墨西哥卷($68)

🥩2️⃣美国安格斯Prime牛肩胛配薯菜($108)

佢跟餐就配埋普通热饮一杯🤩佢地仲用左Twinings既茶包,好味😋

🍵3️⃣热洋甘菊茶
🍵4️⃣热桂花乌龙茶