2022-05-29
平时有时都会行远啲去下太和个边揾食,今次就发现到呢间几特别既餐厅想介绍比太家试下😎😎😎(5分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌖🌑哥士牛排 God Steak 180g ($85)/牛柳180g($95)呢间餐厅都几特别,系原块牛排放系火山石上面上菜,之后你可以自己切开细细粒后,用铁板既温度整到想要既生熟程度🤪🤪牛肉当然唔会话系最高级,但都几重牛味同juicy,不过食得唔够快的话,最后个啲就会到熟晒,建议准备定个碗装起啲差唔多熟左既肉再慢慢食🤣🤣🤣🤣最特别系佢有个自助区,比大家自己拎罗宋汤,沙律,饭同野饮😎😎罗宋汤真心好足料,味道都好浓郁,每一勺都有好多蔬菜/甚至乎有大大旧好稔既牛肉,我都饮左2碗😛饭就用珍珠米,捞埋啲肉一齐食好快就食完一碗🤣🤣神石锅牛肉乌冬 罗宋汤($68)唔想净系食肉就叫左个乌冬试下,呢个一上枱卖相都几吸引,个石锅烧到滋滋声,用既系罗宋汤汤底,牛肉上枱时未系熟晒,到食个刻就会岩岩好唔会老,乌冬都系烟韧个款,有咬口又挂到汤汁🥰🥰价钱:🌕🌕🌕🌕🌘牛排同乌冬单价本身都唔系特别贵,但仲要包埋罗宋汤,沙律,饭同青柠水,咁既价钱就觉得真系几抵🤣🤣🤣女仔食180g既份量都好够,男仔唔够饱可
(5分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
神石锅牛肉乌冬 罗宋汤($68)
价钱:🌕🌕🌕🌕🌘
牛排同乌冬单价本身都唔系特别贵,但仲要包埋罗宋汤,沙律,饭同青柠水,咁既价钱就觉得真系几抵🤣🤣🤣女仔食180g既份量都好够,男仔唔够饱可以饮多碗汤/食多碗饭,但当然记得唔好浪费食物,根据自己食到几多先拎喇🤩🤩🥳🥳
交通:🌕🌕🌕🌗🌑
位置系太和中心楼下,对面系消防局个到,附近本身都好多食肆,系太和站行过去5-10分钟左右,不过泊车就会麻烦啲啲,附近都有啲咪表/可以泊街边,但长期劲多车,唔好期望咁易泊到🤣🤣🤣再唔系就泊太和邨/大埔中心再行过去,不过就预番都要行10分钟🤨🤨
环境:🌕🌕🌕🌖🌑
铺头环境细细,但都几整齐,多数啲位置都系2人bar枱咁,同埋预左个枱面size比较细,有啲似去左日本啲拉面铺/快餐厅咁🤣🤣不过啲职员都好好服务,会提番如果唔知拣咩size,第一次食可以食最细size睇下够唔够先,又会提有free青柠水,唔一定要叫饮品🤣🤣
性价比:🌕🌕🌕🌗🌑
呢间餐厅都几新颖,门口系用日本拉面店个啲贩卖机,入到去啲座位都好日本餐厅feel,特别得黎味道又OK,呢个价钱黎讲算系唔错,住系大埔附近既人有时间可以去试试😎😎