2021-08-24
上网见到花锦鱼生丼半价🤪 吸引左我黎食,虽然香港大学站有d 远但都无阻我对日本菜既热爱❤️🔥餐厅空间好大,环境舒服,灯光柔和☺️气氛真系一流,始终香港唔少日本菜店内都相对上狭窄,依个位拎哂分💯✨前菜, 面豉汤+沙侓面豉汤好浓,好好饮,仲有几旧蚬肉😎沙侓顶层有芦荟,酱汁亦好特别,应该系醋,配埋芦荟既清甜,十分开胃👍🏻✨右口鱼寿司油脂劲多🤤火灸左既右口鱼系无敌!咬左几淡已经溶哂🤫✨鲍鱼爽口,好有咬口,一啲都唔韧,有啲好好奇点解无汁,可能惯左汁烧🤣 的确原汁原味都好美味😋但相对上性价比无其他咁高✨豆腐唔洗讲咁多,必嗌必嗌必嗌,劲重蟹膏味😍😭完全明点解系推介,放入口未咬已经有蟹味,真系风水佬呃你十年八年,依个信我一次就够!✨刺身(深海池鱼, 真鲷)两款🐟都好新鲜, 肉质丰富, 啖啖肉🤤✨花锦鱼生丼性价比极高既鱼生丼,尤其依家做紧半价🤑 材料有三文鱼、三文鱼子、白身鱼、赤虾、右口鱼边、金蟹子、樱花虾、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋、玉子渍,极丰富🤤啖啖都系满足既感觉而玉子渍亦系丼饭比较少见既组合,味道亦出奇地夹再加上三文鱼子同金蟹子送饭一流🤫💯基本上系无可能有一羹系得饭无材料😍 ✨梦之丼材料有三文鱼蓉、三文
✨前菜, 面豉汤+沙侓
面豉汤好浓,好好饮,仲有几旧蚬肉😎
✨右口鱼寿司
油脂劲多🤤火灸左既右口鱼系无敌!咬左几淡已经溶哂🤫
✨鲍鱼
✨豆腐
✨刺身(深海池鱼, 真鲷)
两款🐟都好新鲜, 肉质丰富, 啖啖肉🤤
✨花锦鱼生丼
✨梦之丼
材料有三文鱼蓉、三文鱼子、帆立贝、牡丹虾、海胆、松叶蟹、右口鱼边,外加一份橙醋for帆立贝沾汁,好特别既味道配合🤪👍🏻未试过既感觉,而虾就好高质😍但唔够喉得一旧可能因为太好食😩三文鱼蓉系出色既,火灸后啲油脂逼哂出黎劲香口🤩海胆系其他材料对比下较为失色些少,份量可以多少少,始终价值接近300元黎讲,期望会高少少🤣
讲起饭唯一一个遗憾系本身想黎试赤醋饭,但因为无货所以食唔到😭
即使花锦鱼生丼原价188 我都觉得性价比系高😜,衬仲有半价大家快啲狗冲,记得食豆腐!❤️