2023-06-04
今日去开乐富呢头,决定系呢度食埋野,拣咗呢度嘅马来西亚餐厅蒲罗。🥑牛油果青木瓜沙律佢嘅牛油果非常新鲜,口感好润滑,仲有微微嘅酸味,好开胃。加上青木瓜嘅脆爽,配合啲沙律酱汁,真系好好味。沙律酱汁唔会太甜,带啲微微嘅酸味,令人食完唔会觉得腻。🦆娘惹茶熏鸭喇沙好有特色,面煮得啱啱好弹牙,鸭肉又好嫩,茶熏味道好香浓,同埋唔会太浓烈,令人一试就爱上。啲叻沙汁都好香浓,唔会太辣,加上啲花生碎同虾米,令味道更加丰富。🍗海南鸡饭拼巴生肉骨茶海南鸡同肉骨茶系星加坡标志性嘅食物,鸡肉好滑嫩,饭粒好香,酱汁唔会太咸,好开胃。而肉骨茶就好香浓,有啲微微嘅辣味,令人食完之后都觉得好舒服。蒲罗嘅呢间食店真系好有水准,食物质素高,味道好鲜美,而且份量实在,令人一试难忘。钟意食东南亚菜式既你,绝对要去试试佢哋嘅美食啊!
🥑牛油果青木瓜沙律
🦆娘惹茶熏鸭喇沙