2016-11-10 985 浏览
近年韩风来侵,韩国次文化透过唔同渠道传到黎香港!(就好似系runningman见到炸酱面,来自星星的炸鸡啤酒文化,甚至呀dee屋企都用紧三叔韩剧专用指纹锁)金巴利街就系香港既韩国街,好多韩国小店林立,大部分都系韩国人亲自主理,今日就去左呢明洞express 系门口睇到menu个价好似都几合理!入到去原来系自助形式,自己揾位,menu就摆系枱,睇岩就自己去点,跟住佢送过黎叫左个芝士泡菜炒饭同埋泡菜汤面个饭真系好大碗!好抵食!仲要劲多芝士!绝对岩晒我呢种中意食芝士既人!佢唔系坊间个种到时先淋落黎,系一早融晒倒落去,里面都好足料好多泡菜,但系食完好滞。呢个系每个主食都会跟两款泡菜,一个就系平时常见白菜,另一个就系薯仔白菜个个泡菜好好味!!好入味,又唔算好辣。但系薯仔就比较普通。个汤面都好大碗,好多葱同红罗白丝。但系以为汤面系公仔面 点知系白色类似米线既面,但系有D辣..总括黎讲,呢个免加一价钱,真系抵食!野又够饱,性价比非常好。外面既韩国快餐可能平D,但系冇咁多option同咁够饱

叫左个芝士泡菜炒饭同埋泡菜汤面
芝士泡菜炒饭
泡菜

白菜个个泡菜好好味!!好入味,又唔算好辣。

但系薯仔就比较普通。
泡菜汤面
2016-11-08