2022-10-28 28 浏览
铜锣湾呢间麻辣风云系香港有好多唔同既分店,其他我未有机会去试,但铜锣湾呢间质素就真系好好👍🏻前菜先黎个凉拌鸡丝粉皮 $68🐤鸡丝撕到好碎,粉皮爽口,加埋爽脆既青瓜丝,用满满既麻酱去捞匀黎食,花生味好浓,好香好好食!之后黎个辣辣地既小菜姜煸牛肉 $178🐄牛肉唔系牛肉干,唔会好难咬,仲好有牛味,姜丝,葱条同辣椒仔爆炒牛肉,令到牛肉好惹味,好正!然后就紧系主角酸菜鱼 $268🐟酸菜鱼份量十足,浓浓既汤底好出色,麻酸辣调配得岩岩好,花椒既麻加上酸菜既酸同埋辣椒仔既辣,成个汤好香,汤面仲有啲菊花碎同芫荽碎,更加清甜,主角既鱼片好嫩好滑,好好味!最后饮埋清香既洛神花菜 $48,花茶唔会太甜,反而好清香,系清甜,食完辣野饮就岩晒!