2018-09-19
位于韩国街街尾既一间小店店如其名, 有oppa坐镇, 食物种类又多元化一开始叫左个韩式炒粉丝($108), 本身以为个样貌平平无奇, 但系食落发现个调味唔错, 略带甜, 又有胡椒吊起个味, 令本身淡味既粉丝增加左唔少分数, 配料丰富, 整体偏向多汁, 唔会令个粉丝感觉好干身, 好易入口, 做starter一流!与友人一齐试左全街独一无二既泡菜蛋浆熔岩炒饭($158), oppa会先放蛋浆同芝士, 然后用火枪不断打圈咁烧溶所有芝士, 形成熔岩效果。每一啖都有浓烈芝士味, 香辣既泡菜就啱啱好形成个对比, 令成个炒饭唔会济。炸鸡有好多种味, 可以拣原味、蒜香、卡邦拿、甜辣等等, 我地就叫左全份蜜糖牛油炸鸡($208), D鸡系即叫即炸, 皮脆肉嫩, 仍然保持到鸡本身既juicy, 蜜糖又唔会过份甜, 又有12件咁多, CP值不错!
店如其名, 有oppa坐镇, 食物种类又多元化