2024-10-29
铜锣湾平价串烧店,开系铜锣湾但价钱合理嘅串烧店,而且啲野都好食性价比高!🍢🍡嗌左好多野食,讲最特别个几样油条酿墨鱼滑💰$20油炸鬼养住啲墨鱼滑口感几特别,外面脆卜卜,同埋食到入去系有芝士,有惊喜港式烧蜜糖多士夹雪糕💰$48依个超级邪恶👿!😋,多士上面放左好多砂糖,令烤左嘅多士更加脆!,小小热同脆卜卜嘅多士,再夹住雪糕,口感味道都好正!紫菜鹌鹑蛋🥚卷 💰$20肉嘅调味啱啱好,唔会太咸太淡,再卷住鹌鹑蛋,加上面有蛋沙律再提升个味,顶嘅紫菜口感仲好脆,一啖放落口,味道好有层次😋泰式烧墨鱼须💰$15墨鱼口感正常,但最特别系加左泰式酸辣汁,提升个味,令到佢好香口,甜甜酸酸,加小小辣,好开胃免治鸡肉棒🍗💰$14啲鸡肉都实,唔会好多粉,同埋免治肉加左鸡软骨,食嘅时候食到小小脆,增加口感。个蛋都好黄,好够蛋味,配小小酱油,唔会好咸,好好食😍盐烧和牛小牛扒💰$24依旧牛🐄真系好出色,好简单嘅调味,小小咸,主要食返本牛嘅香味,真系劲香牛味,而且好淋,一啲都唔韧!😍😋蜜糖烧芝士年糕💰$14可能会觉得年糕冇乜特,但依间啲年糕搽咗少少蜜糖,本身芝士咸咸地,再加蜜糖嘅甜味,又咸又甜几好食,仲要煎到个面好脆口感外脆
嗌左好多野食,讲最特别个几样
油条酿墨鱼滑💰$20
港式烧蜜糖多士夹雪糕💰$48
紫菜鹌鹑蛋🥚卷 💰$20
泰式烧墨鱼须💰$15
免治鸡肉棒🍗💰$14
盐烧和牛小牛扒💰$24
蜜糖烧芝士年糕💰$14
可能会觉得年糕冇乜特,但依间啲年糕搽咗少少蜜糖,本身芝士咸咸地,再加蜜糖嘅甜味,又咸又甜几好食,仲要煎到个面好脆口感外脆内软
想食日式串烧,又唔想食太贵就可以去依间餐厅,性价比高,野食又有质素