2021-12-09
平时经过元朗呢间日式餐厅,见到都几多人帮衬,于是今日就约同朋友一齐去试吓😋蟹籽沙律沙律包括有蟹籽、粟米粒同大量青瓜丝,加埋沙律酱,清爽开胃😉清酒煮蚬蚬肉鲜甜,汤嘅清酒味都几浓🤤芒果天妇罗虾饭卷一碟总共有六件,呢间餐厅出名相扑寿司,每一件都好大件,酸甜嘅芒果配埋香脆嘅天妇罗炸虾,口感丰富,醋饭口感都几香软,但系酸度可以再调整~刺身方面,色泽可见剌身都好新鲜,而味道都鲜甜肥美,每一件都厚切好大件!😆我哋方别叫咗三文鱼、三文鱼近腩、吞拿鱼油甘鱼、大甜虾、大八爪鱼同鲜带子~串烧方面,叫咗盐烧牛舌、炭烧鸡肉同炭烧鸡软骨,牛舌质感几特别,店员话牛舌特登整得腍身少少,所以相对其他地方食到嘅牛舌会冇咁韧,加埋黑椒更加惹味,而烧汁亦值得一赞👍🏻餐厅有一个地方几特别,枱面预先放咗纸杯,入边已经有茶包,杯子中间有一个隔层网,倒水就可以饮到茶,呢个设计几方便🤩饮品叫咗白桃乳酸,白桃味可以再浓啲,而朋友饮嘅百香果乳酸味道唔错,百香果嘅味几出👍🏻我哋估唔到餐厅仲有免费嘅饭后甜品,店员同我哋讲每晚八点就会有糖水送,今晚系椰汁西米露,不过因为我同朋友都食得好饱,所以净系叫咗一碗🙈总括而言,呢间日式餐厅几抵食,性价比高
蟹籽沙律
沙律包括有蟹籽、粟米粒同大量青瓜丝,加埋沙律酱,清爽开胃😉
清酒煮蚬
蚬肉鲜甜,汤嘅清酒味都几浓🤤
芒果天妇罗虾饭卷
我哋方别叫咗三文鱼、三文鱼近腩、吞拿鱼
油甘鱼、大甜虾、大八爪鱼同鲜带子~
串烧方面,叫咗盐烧牛舌、炭烧鸡肉同
总括而言,呢间日式餐厅几抵食,性价比高,食物种类多,另外仲有定食、锅物、拉面、乌冬等其他选择,平时钟意食日式料理嘅朋友可以嚟试吓~