2018-05-12
今晚同个好耐冇见既老友出尖沙咀食饭吹水,约左系亚士厘道既捷利商业大厦度食日本野,地点超级方便。呢间餐厅既装修,环境都真系好有日本feel,气氛仲唔错tim。Menu呢度除左主打日式既炉端烧之外,都仲有刺身、寿司、拉面、定食、小食等等...好多选择和风凯撒沙律$52呢个沙律好fresh,蕃茄、青瓜、罗马生菜样样都好新鲜爽口,仲多左d刺身系面鸡蛋卷$58呢个鸡蛋卷就比较一般,但系都好浓蛋香,食落都好juicy串烧五款$118呢个串烧系师傅random烧既,冇得拣架,不过都好arm口味,有齐猪、牛、鸡、鱼,仲有迷你小甜薯tim。最特别系个烧三文鱼腩,冇谂过可以做到外面香脆,入面仲好嫩滑盐烧味噌渍鲑鱼腩$52呢个烧三文鱼腩同串烧个种又唔同㖞,因为佢呢个用味噌腌制过再盐烧,所以口感冇串烧既咁滑,食落系会实d同脆d,但系味道就浓d特上寿司盛合$198呢个特上寿司盛好抵食,有成十款唔同又时令既寿司,全部都系师傅精心炮制既,款款都好新鲜。当中我最喜欢既一定系个海胆鱼子寿司,海胆除左鲜甜之外,仲入口即溶
Menu
和风凯撒沙律$52
鸡蛋卷$58
呢个鸡蛋卷就比较一般,但系都好浓蛋香,食落都好juicy
串烧五款$118
盐烧味噌渍鲑鱼腩$52