2023-11-29
作为钟意捐窿捐罅揾食的为食猫 工厦商厦就系我寻宝嘅好地方 今次就发掘到一间高质又唔贵嘅日本菜🇯🇵 佢哋嘅菜式款款都用心设计 令人惊喜😍🔅牛肉他他 $88相比起西餐嘅牛肉他他 佢唔系刺身 而系经过慢煮 非常嫩滑 再捞埋日本蛋黄🐣 滑到唔洗咬就吞左 味道方面有牛味 蒜蓉味我觉得可以淡返少少 令本身牛肉味更加突出 🥩🔅蒜蓉烧生蚝 $10@一只呢个餐牌上无写 系侍应同我地讲11月做优惠 生蚝10蚊一只 咁抵我地试左半打 烧过嘅生蚝比起生食嘅香口d 我自己钟意烧黎食多d 🦪 🔅神之特上刺身六点盛 $198 好靓嘅摆盘 未食都已经好吸引 六款刺身包括三文鱼 油甘鱼 带子 赤虾 大拖罗 左口鱼 全部都好新鲜甜美 特别要赞大拖罗 超肥美雪花 每啖都爆油 入口即溶 超正 另外第一次食左口鱼刺身 佢有调味加左d 芝麻 肉质分明 下次食刺身就多个选择 🍣🔅杂锦烧物 随机7串 $162未上枱前唔知会系咩 充满神秘感 抽中左鸡翼 鸡肉串 鸡胸软骨 鸡肾 鸡肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只系简单用左七味粉 椒盐等去调味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出师傅烧得好唔好 果然无令人失望 表面香脆 但系保留到里面嘅肉汁
🔅牛肉他他 $88
🔅蒜蓉烧生蚝 $10@一只
🔅神之特上刺身六点盛 $198
🔅杂锦烧物 随机7串 $162
未上枱前唔知会系咩 充满神秘感 抽中左鸡翼 鸡肉串 鸡胸软骨 鸡肾 鸡肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只系简单用左七味粉 椒盐等去调味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出师傅烧得好唔好 果然无令人失望 表面香脆 但系保留到里面嘅肉汁 🍢
🔅青龙炸虾卷 $78
长长嘅卷物 包住两条炸虾平妇罗 天妇罗仲保持到酥脆 加上紫菜同埋火炙过嘅芝士 再舖上蟹籽口感同味道都非常丰富 系一个出色嘅配搭🍤
🍽️神木日本料理
📍观塘巧明街114号迅达工业大厦4楼A室