2023-08-09
好耐冇食过自助餐,心血来潮,喺OpenRice睇咗旺角德福阁自助餐,见唔错,性价比高,立即book位试一试😋😋六点半嚟到,职员好热情招呼我哋坐低👍🏻座位都宽敞舒服😌每人会送四个生蚝,好新鲜同鲜甜💕🌟热食热食选择不少,有蒸鱼、麻辣水煮牛肉、黑松露忌廉汁青口、辣子鸡、海南鸡、西兰花、炆冬菇、炸薯角、鸭胸、日式茶碗蒸等等,烤牛肉加埋黑椒汁好正,好好食😋🌟冷盘冷盘有味付螺肉,凉拌木耳,巴马火腿拌蜜瓜 ,中华沙律,韩式泡菜等,选择不少✨🌟刺身刺身唔算太多,有三文鱼,油甘鱼,希灵鱼同埋八爪鱼四款,试咗三文鱼,好肥美😊🌟海鲜生蚝大只肥美,鲜甜美味! 仲有松叶蟹,青口,冻虾👍🏻🌟甜品甜品都唔错,有朱古力喷泉、芝士蛋糕、黑森林蛋糕、啫喱、葡挞、杨枝甘露、法式焦糖炖蛋等等💕🌟水果有个水果柜:西瓜,哈蜜瓜,火龙果,菠萝等,选择都唔少❤️🌟雪糕食完主食,梗系食雪糕,呢度有Movenpick唔同口味的雪糕和黑芝麻雪米糍,正🥰🌟法式火焰雪山厨师即场喷火(用火枪🤣),吸引左唔少食客观看,法式火焰雪山,外热内冻,冰火相容,好出色👍🏻🌟疏乎厘即整,热呼呼,胀卜卜充满空气感,又软又香,好好食! 限定的,记得要预先取牌才有😌
六点半嚟到,职员好热情招呼我哋坐低👍🏻座位都宽敞舒服😌
每人会送四个生蚝,好新鲜同鲜甜💕
🌟热食
🌟冷盘
🌟刺身
🌟海鲜
生蚝大只肥美,鲜甜美味! 仲有松叶蟹,青口,冻虾👍🏻
🌟甜品
🌟水果
有个水果柜:西瓜,哈蜜瓜,火龙果,菠萝等,选择都唔少❤️
🌟雪糕
🌟法式火焰雪山
🌟疏乎厘
食物种类都唔少,系旺角又方便,性价比高,值得一试😊