2024-07-20 1534 浏览
西湾河地铁附近有间几出名嘅星马泰餐厅,成日见到都有好多人帮衬,身为一个钟意食星马泰美食嘅人当然都要过嚟试吓啦😍 佢有好多午餐嘅选择,包一个主食同埋饮品,全部都好吸引😛泰式莲藕饼 🫓平时好少见有莲藕饼,每次见到都一定会叫,佢真系用咗两片莲藕入边夹住啲虾胶,仲有甜酸酱点添,好惹味👍无骨海南鸡喇沙米线 🐥 食星马美食一定要食海南鸡,再加上喇沙米线,喇沙汤底好香浓,海南鸡好入味,唔错🤭青咖哩鸡配印度酥饼 🍛 泰国代表美食就系青咖喱鸡,青咖喱少少甜甜地好开胃,唔辣嘅,可以拣配白饭或者印度酥饼都得,我就拣咗印度酥饼啦,因为好钟意佢脆脆哋好好食🤩槟城白咖啡 ☕️ 饮品就当然要试吓马来西亚槟城白咖啡啦,咖啡味好香浓,好饮😌冻柠茶 🍋 另一杯就拣咗冻柠茶啦,最近天气比较热一定要饮返杯冻饮解渴😂

泰式莲藕饼 🫓
泰式莲藕饼

无骨海南鸡喇沙米线 🐥

青咖哩鸡配印度酥饼 🍛
青咖哩鸡
印度酥饼

槟城白咖啡 ☕️
饮品就当然要试吓马来西亚槟城白咖啡啦,咖啡味好香浓,好饮😌
槟城白咖啡

冻柠茶 🍋
另一杯就拣咗冻柠茶啦,最近天气比较热一定要饮返杯冻饮解渴😂
泰式莲藕饼
青咖哩鸡