2021-08-05 51 浏览
今期想发掘下屋企附近有啲咩餐厅,依间餐厅好似开咗一排但系未试过,见入边都有唔少客人就一于食下啦。Pizza有几款选择,价钱唔算话好贵今次叫咗个曼克顿薄饼 ($138), 贪佢咩材料都有啲。不过佢打破咗意大利嘅传统,薄饼入边有菠萝😂。个人觉得唔错喇质素,性价比OK。首先配料系足嘅,每块Pizza上面都平均。其次好似系辣肉肠、牛肉依d主配料质料唔错。个饼底薄薄一片啱啱好,唔会太湿,Pizza嘅包边又唔会太硬。估佢唔到,竟然有香煎鹅肝配纽西兰肉眼扒,价钱仲要$100多d,即刻好心动。而结果系满意嘅,首先见到嘅系大件夹抵食。个重点鹅肝外脆内软,好creamy有汁。牛肉薄薄地,微红。个部位唔会太多筋或者系肥肉,所以食落啖啖肉。薯菜不过不失呀唔系茶餐厅level. 另外有几条炸番薯好好食, 因为佢甜得嚟好软熟。叫咗杯朱古力($22),系香浓嘅,唔系斋用水沟𠮶只。整体感觉ok👍🏻

Pizza有几款选择,价钱唔算话好贵

而结果系满意嘅,首先见到嘅系大件夹抵食。

个重点鹅肝外脆内软,好creamy有汁。

薯菜

叫咗杯朱古力($22),系香浓嘅,唔系斋用水沟𠮶只。

整体感觉ok👍🏻