2021-02-05
好中意食泰国菜🇹🇭🤤装修好地道既感觉 而且成间餐厅既员工都系泰国人 好正宗咁🤩平日lunch坐满晒人 食面/饭会跟饮品🥤饮品好高质💕下面再讲~我觉得同samsen真系有得fight呀🤩🍜泰北咖喱汤面 $78汤底好重口味 辣辣地 对我黎讲岩岩好🔥椰子味出💫配幼扁蛋面 口感爽口偏粉感 但因为汤底真系好浓稠 配蛋面一定最夹😚佢有成只鸡髀🍗😍好嫩滑 用筷子🥢一夹就拆晒d肉出黎 好入味😋🍲泰式船河 $78呢个相对冇咁浓味 但都偏咸 配河粉好挂汤 而且比平时食既更烟韧弹牙🤤猪肉片厚身而且好淋 猪肉丸都弹牙 但猪肉香味唔重~🙈🦀蟹肉奄列🍳 $88Wow一上枱就好香蛋味 热辣辣😍有好多蟹肉 但分布得唔平均 但大部份既位都系啖啖蟹肉☺️食落蟹味反而唔重 系蛋香味>蟹味 蛋煎得好香脆 唔太油 点辣酱好正😋🍰椰子班兰蛋糕🥥 $68呢个蛋糕唔系menu架 要问员工先有😳真系好好食!! @majorinfood 冇介绍错💕😭班兰味好重 中间系冻冻地既椰子酱 蛋糕松软湿润 上面仲有片片椰子😍我会想一个人啪晒一件🤪🥭芒果糯米饭 $40糯米饭仲出紧烟😳好香椰子味 口感烟韧岩岩好😋芒果都够甜 系expect既味道
🍜泰北咖喱汤面 $78
🍲泰式船河 $78
🦀蟹肉奄列🍳 $88
🍰椰子班兰蛋糕🥥 $68
糯米饭仲出紧烟😳好香椰子味 口感烟韧岩岩好😋芒果都够甜 系expect既味道 反正芒果糯米饭我一定会中意👻
🥤跟面有2杯饮品 叫左热既龙眼果汁同泰茶😍龙眼味我本身就好中意 天然香甜味 暖笠笠好舒服😌平时觉得泰茶好甜🤭呢度完全唔会过甜 而且够厚身 香料味岩岩好 总之好好饮😭